Αντώνιος Nταμάσιο – Antonio Damasio

Αντώνιος Nταμάσιο – Antonio Damasio

The Connection between Mind and Body.Damasio, Antonio. A Passion for Reasoning.

Ο Antonio Damasio είναι ένας Πορτογάλος- Αμερικανός αι Νευρολόγος, Καθηγητής Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.
(Professor of Neuroscience University of Southern California; Director, Brain and Creativity Institute).

Ο Damasio είναι ένας από τους πιο δυναμικούς ερευνητές στον τομέα του, και τις τελευταίες δεκαετίες εργάζεται εντατικά για να αποδείξει ότι τα αισθήματα προκύπτουν όταν ο εγκέφαλος ερμηνεύει συναισθήματα, είναι δηλαδή καθαρά φυσικές αντιδράσεις του σώματος οι οποίες προέρχονται από εξωτερικά ερεθίσματα.

Ο Antonio Damasio το 1995 τάραξε τα νερά, την ησυχία και τη θεωρία του Καρτέσιου με μία δημοσίευσή του στους “The New York Times”που αφορούσε το βιβλίο του:
Το λάθος του Καρτέσιου: Λογική, και ανθρώπινος εγκέφαλος 1994.(Descartes’ Error: Emotion, Reason, and the Human Brain 1994).

Στο βιβλίο του ο Antonio Damasio διαφοροποίησε το γνωστό, Σκέφτομαι άρα υπάρχω (“I thing therefore I am”) του Καρτέσιου σε Υπάρχω άρα σκέφτομαι (“I am therefore I thing).

Ο Antonio Damasio λέει ότι οι δομές του εγκεφάλου ρεγουλάρουν τόσο τη βιολογική λειτουργία όσο και την συμπεριφορά του ατόμου.

Απέδειξε ότι τα αισθήματα και τα συναισθήματα εξαρτώνται το ένα από το άλλο και συγχρονίζονται κεντρικά.

About the Author:

Kατηγορίες

Επιχειρηματικά θέματα

Kατηγορίες

Kατηγορίες