ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ;

Είναι η παρουσίαση απλά μία επιχειρηματική δραστηριότητα ρουτίνας, ή ένας βασικός παράγοντας λειτουργίας και ανάπτυξης μιας επιχείρησης;

Μας βοηθάει να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα και αποτελεσματικότερα, ή κάποιες φορές είναι χάσιμο χρόνου;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οργάνωση μιας επιτυχημένης συνεδρίασης, και βεβαίως μιας εξαιρετικής παρουσίασης είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία που έχουν τα στελέχη μιας εταιρείας.

Χωρίς συνεδριάσεις και παρουσιάσεις μια εταιρεία δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει.

Το σύνολο των συνεργατών μιας εταιρείας όχι μόνο θα ενδιαφερθεί για μια παρουσίαση αλλά θα επιδιώξει να παραβρεθεί και να συμμετάσχει ενεργά, μόνο όταν γνωρίζει από πριν ότι σίγουρα θα υπάρχει κάτι που το ενδιαφέρει και το οποίο θα επηρεάσει άμεσα τη δουλειά του.

Διδάσκεται η ικανότητα παρουσίασης ή είναι ταλέντο;

Όπως όλες οι επιδεξιότητες έτσι και η ικανότητα οργάνωσης και εκτέλεσης μιας παρουσίασης διδάσκεται.

Δεν πρόκειται για ένα έμφυτο ταλέντο.

Το να είσαι ευχάριστο άτομο, με μεγάλη αμεσότητα με άτομα του περιβάλλοντος σου, είναι ένα θετικό στοιχείο που σας βοηθάει αλλά δεν είναι καθόλου αρκετό.

Είτε πρόκειται λοιπόν να κάνετε μια παρουσίαση μπροστά σε ένα μεγάλο ή μικρό ακροατήριο, είτε ακόμη και σε ένα πελάτη, η παρουσίαση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια επικοινωνίας, επιρροής, πειθούς.

Η σωστή προετοιμασία και εκτέλεση μιας παρουσίασης παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη μιας εταιρείας ή μιας επιτυχημένης καριέρας.

About the Author:

Kατηγορίες

Επιχειρηματικά θέματα

Kατηγορίες

Kατηγορίες